Facebook lanseaza Safety Check

De curand, Facebook a lansat o noua functie “Safety Check” care ajuta membri retelei de socializare sa-si anunte rapid prietenii si familia ca sunt in siguranta, dupa un dezastru natural.

Safety Check functioneaza trimitand utilizatorilor o notificare prin care acestia sunt intrebati daca sunt in siguranta in urma unui dezastru natural care s-a petrecut in locatia curenta a acestora.


Totodata, utilizatorii pot vedea o lista a prietenilor care se afla intr-o zona afectata de un dezastru natural si care si-au dat check-in cum ca sunt sau nu in siguranta.

Safety Check” a fost implementat prima data in 2011, dupa dezastrele din Japonia, dar nu pentru toti utilizatorii retelei. Atunci, serviciul a fost limitat doar pentru userii japonezi, urmand ca din octombrie 2014 sa fie activ pentru toti cei 1.3 miliarde de utilizatori.

Si Twitter a implementat inca din 25 septembrie 2013 functia “Twitter Alerts” care ajuta la distribuirea informatiilor de dupa un dezastru natural, care e similara cu “Safety Check”. Mai multe despre “Twitter Alerts” gasiti pe blogul oficial Twitter.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *