Cum se instaleaza Kloxo ?

Tutorial – Cum se instaleaza Kloxo?

Intai de toate, ce este Kloxo?

Kloxo este un panou de control gratuit pentru servere VPS. O alternativa cPanel gratuita destul de buna, usor de instalat si mai ales, usor de configurat. Are o interfata user-friendly perfecta pentru un incepator, iar in cazul in care sunt totusi probleme in folosirea panoului de control, se gasesc usor tutoriale step by step.

Din punct de vedere al resurselor, nu consuma foarte mult. Kloxo are nevoie de doar 15mb memorie ram, dar e foarte important cum il configuram dupa instalare. Mai jos e un printscreen cu panoul de control Kloxo.


 

Instalare Kloxo pe VPS

Asadar, sa incepem instalarea. In cazul in care aveti deja un control panel instalat pe VPS si vreti sa treceti la Kloxo, recomand sa reinstalati sistemul de operare si sa instalati CentOs 5 32 biti, deoarece Kloxo este mai compatibil cu aceasta versiune de CentOs. In acest tutorial voi folosi CentOs 5 32 biti proaspat instalat.

Sa presupunem ca ati instalat deja CentOs 5 si suntem gata de instalare. Deschidem Putty, ne conectam si primul lucru pe care il facem, este sa ne asiguram ca setenforce este setat pe 0. Pentru asta executam in terminal urmatoarea comanda:

setenforce 0
Pentru a urca pe server installerul cu ultima versiune Kloxo, executam in terminal urmatoarea comanda:

wget download.lxcenter.org/download/kloxo/production/kloxo-installer.sh
Apoi executam installerul, folosind in terminal urmatoarea comanda:

./kloxo-installer.sh –type=master


Aproximativ 5 minute dureaza instalarea, iar la sfarsit in terminal o sa apara un mesaj asemanator cu acesta:

Congratuations. Kloxo has been installed succesfully on your server as master

You can connect to the server at https://your-ip-address-here:7777 or http://your-ip-address-here:7778
Default Login Details are
Username : admin
Password : admin
after login please change your pasword for security reason
Un bug cunoscut de multi, este acela ca dupa instalare, chiar daca se configureaza “ca la carte” un user FTP, nu merge sa te conectezi la server via FTP. Pentru a  rezolva problema FTP-ului mai trebuie sa executam pe rand in terminal urmatoarele comenzi:

yum update yum
yum downgrade pure-ftpd
/script/upcp
/script/cleanup[/highlight]
yum -y update

Acum ne putem loga in panoul de control Kloxo accesand http://adresa-ip-a-svr-vps:7778. Pentru prima data cand incercati sa va logati folositi username: admin si parola: admin. Imediat dupa logare, puteti schimba username-ul si parola pentru a sporii securitatea serverului, asta va fi primul lucru pe care o sa-l faceti in Kloxo.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *