Cum se foloseste DDU in Safe Mode

Display Driver Uninstaller (DDU) e un instrument gratuit cu ajutorul caruia puteti sterge complet driverele video nVidia, AMD sau Intel Graphics din sistem, fara a lasa in urma fisierele, registry keys sau foldere. Cu timpul, fisierele lasate in urma unei dezinstalari simple, pot cauza probleme de compatibilitate cu noul driver video sau nu se poate instala cu succes. Utilizand DDU, se pot sterge si aceste fisiere, rezolvand cele mai comune probleme cu driverele video.

In primul, rand descarcati ultimele versiuni ale driverelor direct de pe siteul producatorului, impreuna cu Display Driver Uninstaller:

nVidia Drivers: https://www.nvidia.com/Download/index.aspx
AMD Drivers: https://www.amd.com/en/support
Intel Graphic Drivers: https://downloadcenter.intel.com/product/80939/Graphics-Drivers
DDU: Display Driver Uninstaller

De ce in Safe Mode?

In safe mode sistemul de operare Windows porneste doar fisierele de baza, fara driverele video si astfel poate sterge absolut tot.

  1. Pentru a intra in Safe Mode, click pe butonul de Start, tineti apasata tasta Shift si click pe Restart;
  2. Dupa pornire, accesati Troubleshoot > Advanced options > Startup Settings si click pe butonul Restart;
  3. Din lista de optiuni afisate, alegeti varianta 4 – Enable Safe Mode, apoi sistemul de operare va reporni.

Cum se folosete Display Driver Uninstaller (DDU)?

E foarte usor si destul de intuitiv. Dupa ce l-ati descarcat si instalat, porniti DDU – programul de regula recunoaste automat driverele instalate si Click pe Clean and restart, iar in cazul in care schimbati placa video, click pe Clean and Shutdow – astfel sistemul se va stinge si puteti monta noua placa video.

Daca nu recunoaste automat ce drivere sunt instalate, trebuie sa selectati manual din partea dreapta GPU si AMD/nVidia/Intel

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *