Ce este folderul Windows.old si cum il putem sterge

Ai upgradat sistemul de operare Windows recent? Atunci cu siguranta un folder Windows.old se afla in PC-ul tau. Desigur, se poate sterge, dar e putin diferit fata de stergerea obisnuita a unui folder oarecare.

Folderul Windows.old este creat in mod automat atunci cand se actualizeaza sistemul de operare. In acest folder se regasesc toate fisierele ale versiunii anterioare de Windows si il poti folosi ca si backup in cazul in care noua versiune nu este stabila sau nu este pe placul tau.

Dupa aproximativ o luna, sistemul tau de operare va sterge automat folderul Windows.old pentru a mari spatiul pe disk.

Cum se sterge folderul Windows.old

Acesta poate ocupa destul de mult spatiu. In cel mai bun caz 10-12gb, dar poate ocupa cu usurinta 20gb sau mai mult si devine o adevarata problema pentru cei ce au un ssd de doar 120gb.

Daca incercam stergerea acestuia din file explorer (click dreapta – delete) o sa primim eroare. Cel mai usor se poate sterge folosind tool-ul Disk Cleanup.

In Windows 10, click pe Start si cauta disk cleanup sau click dreapta pe partitia C:\, apoi Properties iar in tab-ul General regasiti Disk Cleanup.

Din tool-ul Disk Cleanup putem afla cat spatiu ocupa folderul Windows.old si pentru al sterge bifati “Previous Windows installation(s)”, apoi click “Cleanup system files”.


Asadar, daca noua versiune de Windows este stabila si nu creaza probleme, este indicat sa stergeti folderul Windows.old pentru a beneficia de mai mult spatiu pe disk.
Oricum, sistemul de operare o va face in mod automat dupa o luna.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *