Blogger vs WordPress: Comparatie & Review

Blogger si WordPress sunt cele mai cunoscute platforme (CMS-uri) de blogging, iar daca cineva doreste sa-si deschida un nou blog, nu se gandeste decat la aceste 2 optiuni.

Multi sunt putini confuzi, toti vor ce e mai bun, dar sa stiti ca ambele platforme sunt formidabile, folosite de milioane de utilizatori din intreaga lume, de bloggeri consacrati care au cunoscut succesul in online.

Bine, cand iti doresti sa iti deschizi un blog, trebuie sa te gandesti ce vrei cu adevarat: esti incepator si vrei sa ai un blog ca e la moda, ori vrei sa te apuci serios de blogging, sa scrii mult si des samd. Daca alegi prima optiune iti recomand Blogger, dar daca te gandesti foarte serios la treaba asta, adica sa iti deschizi un blog si sa te tii de treaba, iti recomand WordPress pe un domeniu .Ro / .Com / .Eu gazduit la o firma de calitate.Comparatii: WordPress vs Blogger:

Dashboard

Aici Blogger are putin de pierdut din cauza ca sistemul de administrare conceput de Google este facut in JavaScript, iar utilizatori sunt nevoiti sa activeze pluginul Java. In schimb, pe WordPress nu trebuie sa faci mare lucru, totul pare simplu si poti scrie un articol fara sa pierzi prea mult timp.

Limbi disponibile:

Ambele platforme de blogging suporta limba romana, deci e un lucru bun pentru noi, dar WordPress-ul suporta aproape 120 limbi, iar Blogger 50 !

Mobile Ready:

In ceea ce priveste optimizarea CMS-urilor pentru dispozitive mobile, Blogger pierde teren in fata WordPress. Si anume: pt a scrie un articol pe Blogger trebuie sa trimiti un sms (mai multe informati aici: http://www.blogger.com/mobile-start.g ) iar pe WordPress iti poti accesa blogul de pe mobil accesand m.wordpress.com sau instaland aplicatia specifica din AppStore sau Google Play.

Design:

In ceea ce priveste design-ul sunt o multime de theme atat pentru Blogger cat si pentru WordPress. Parca mai multe pentru platforma WP. Puteti gasi zeci de mi de teme gratuite aici.

SEO:

In legatura cu optimizarea web, cred ca cei mai multi bloggeri profesionisti vor spune sa incepeti cu WordPress. Dar nici Blogger nu e rau, sunt destule bloguri “by Google” care sunt bine pozitionate si care sunt #1 in SERP. Cu WordPress sau mai bine zis, cu ajutorul plugin-urilor WordPress pentru SEO puteti obtine o foarte buna optimizare a articolelor si a siteului in general in SERP.

In concluzie, ambele CMS-uri sunt ok, dar eu mereu as alege WordPress-ul pentru flexibilitatea de care dispune.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *