Cum marim viteza de incarcare a siteului WordPress ?

In 2010, Google a anuntat oficial ca viteza de incarcare a unei pagini web influenteaza pozitionarea unui website in motorul de cautare. Deci, daca are un efect asupra SEO, trebuie sa optimizam si viteza siteului, astfel incat sa se incarce cat mai rapid, iar siteul sa fie pozitionat cat mai bine in rezultatele cautarii pe Google.

Se pare ca acest lucru, care este destul de important pentru SEO, nu prea e luat in considerare de catre webmasteri. In ultimul timp, am tot dat peste siteuri care se incarcau greu, din cauza ca nu erau bine optimizate sau din cauza ca erau gazduite pe un server slab.

Sunt foarte multi factori care pot influenta viteza unui site. Daca siteul nostru este contruit in WordPress, trebuie in primul rand sa avem grija la ce teme folosim. Cum spuneam si intr-un articol despre securitatea siteului WordPress, niciodata sa nu folosim teme “nulled”, teme premium care se pot descarca gratuit de pe siteuri warez, deoarece acestea iti pot micsora viteza de incarcare a siteului.

Hosting

Pentru a avea un site care sa se incarce rapid, trebuie sa alegem o firma de hosting de calitate. Dar acest lucru nu este de ajuns, pentru ca un site ca sa fie rapid trebuie sa fie si bine optimizat.

Dezinstalarea pluginurilor

Cu cat mai putine pluginuri WordPress instalate, cu atat mai bine. Din toate punctele de vedere. Pluginurile WordPress folosesc fisiere CSS sau JS, care fac ca siteul sa se incarce mai greu.
Activeaza compresia GZIP

Mod_GZiP este o exensie pentru Apache care iti permite sa compresezi toate fisierele siteului. Acesta trimite catre browser o varianta compresata a siteului si astfel se mareste considerabil viteza de incarcare a siteului. Un foarte bun tutorial despre Gzip Compression am gasit aici.

Imagini

Un alt factor important este dimensiunea imaginilor. Pentru a avea o viteza buna la incarcarea pagini, trebuie sa alegem cu grija imaginile pe care le folosim in site. Mai exact, trebuie sa alegem imagini cu o dimensiune cat mai mica.
Pentru optimizarea imaginilor, recomand folosirea pluginului WP Smush.IT

Cache

In WordPress, avem un mare avantaj pentru ca putem folosi pluginuri. Asadar, pentru a mari viteza de incarcare a unui blog, trebuie sa instalam un plugin de cache. Concurenta e mare intre pluginuri, dar nu pot sa recomand decat pe cele pe care le-am folosit si care m-au ajutat destul de mult. Pentru cache, folositi unul din aceste pluginuri: W3 Total Cache sau WP Super Cache

Optimizarea Bazei de Date

Nu in ultimul rand, trebuie sa optimizam si baza de date MySql. In WordPress, putem face acest lucru foarte usor, folosind pluginul WP Database Optimizer .

Pentru a verifica viteza de incarcare a unei pagini web, folositi instrumentul Google Page Speed.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *