Ce e nou in WordPress 4.1 ?

Aproximativ doua luni au trecut de cand a aparut WordPress 4.0, dar trecerea de la versiunea 3.x la 4.0 nu a fost deloc surprinzatoare. Si eu ca si multi alti fani ai WordPress-ului ne asteptam la ceva mai mult.

De retinut: WordPress 4.1 vine deja tradus in 44 de limbi, aduce cateva imbunatatiri asupra cautarii de pluginuri si nu in ultimul rand, acum se pot incorpora mult mai usor clipurile de pe Vine.Co.

Asadar, cel mai popular CMS trece la versiunea 4.1, iar mai jos voi incerca sa scot in evidenta ce e nou in acest update.

Tema Twenty Fifteen


Tema Twenty Fifteen
Twenty Fifteen este tema default din WordPress.
Design simplu si minimalist, ideal pentru un blog personal. Din screenshot putem observa ca are foarte mult spatiu alb, pentru a scoate in evidenta continutul. (Content is king, right ?)

Cu usurinta puteti personaliza tema, pentru ca aceasta include optiuni de customizare a headerului, a backgroundului si pentru a mentine blogul cat mai modern, Twenty Fifteen este si mobile ready !
Fullscreen/Distraction Free Writing

In versiunea 3.x, modul fullscreen era foarte simplist, te indrepta doar spre continut, fara a avea acces direct la alte optiuni. Acum, in WordPress 4.1 modul Fullscreen este modernizat, iar accesul la casutele “meta” (tags, feautured image, categories s.a.m.d) se face doar prin trecerea mouse-ului in locatia acestora.

Multe nu s-au schimbat in update-ul WordPress 4.1 pentru ca nu este un unul major, cum a fost trecerea de la 3.x la 4.0. Recomand tuturor utilizatorilor sa faca acest update pentru a scapa de probleme cu incompatibilitatea pluginurilor sau a temelor si nu in ultimul rand, pentru a pastra siteul “safe” !

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *