Cautare pe Google: Tips and Tricks

Astazi vreau sa va arat cateva “trucuri” pe care sa le folositi atunci cand cautati ceva anume pe Google, astfel incat sa gasiti ceea ce cautati mai repede.

Pentru a gasi mai repede informatia dorita, e foarte recomandat sa folositi cuvinte adecvate pentru cautari. De exemplu, in loc sa cautati “ma doare maseaua” incercati sa cautati “durere de masea”, pentru ca astfel de termen ar folosi, cel mai probabil, un site web, blog sau forum medical.

Ghilimele:

Pentru a cauta pe Google o propozitie exacta, folositi ghilimele “”. De exemplu, cautati pe Google “ghete de fotbal rosii”; or sa apara siteuri care au in titluri exact aceasta propozitie.

Simbolul *

In cazul in care cautati ceva si nu suntei siguri de un cuvant, de exemplu in cazul in care sunteti in cautarea unei carti, dar nu stiti cum se cheama exact, puteti folosi simbolul * (steluta). Exemplu: “The Eagle Has *”, astfel o sa primiti ca rezultate “The Eagle Has Landed”, cartea scrisa de Alistair MacLean.

Cautare intr-un anumit site:

Pentru a cauta direct intr-un anumit site web, folosim [cuvantul] site:tipfortoday.net. De exemplu, pentru a cauta stiri despre Obama pe siteul mediafax.ro, vom efectua pe Google urmatoarea cautare: Obama site:mediafax.ro. Astfel, pe google vor aparea numai rezultate din siteul mediafax.ro.
URL BackLinks:

In special pentru WebMasteri; Ai un site sau un blog si vrei sa afli ce siteuri trimit link catre siteul tau? Simplu! Cauta link:numesite.ro. Astfel, o sa apara o lista cu siteurile care trimit un link catre siteul tau. Este si o buna metoda de a studia concurenta, de a afla informatii despre siteurile concurente.

Fisiere:

Poti cauta pentru anumite fisiere. Mai exact, sa zicem ca avem nevoie de un referat in PDF. Pentru asta, vom cauta pe Google “nume referat filetype:pdf”. “Morometii filetype:pdf” – ca rezultata va fi o lista cu rezumate si carti in format PDF despre Morometii.

Conversii:

A) Unitati de Masura: Pentru a ala cat este o mila in km, cautam [unitate de masura 1] in [unitate de masura 2]. Exemplu: miles in km: B) Convertor Valutar: Daca dorim sa aflam cat inseamna 127$ in RON cautam pe Google 127$ to RON, iar motorul de cautare ne va afisa exact cat inseamna.

Calculator:

Google a devenit atat de destept incat poate efectua si calcule. De exemplu, calculam 150 + 850, Google ne va arata un calculator sub casuta de cautare impreuna cu raspunsul la mica noastra adunare, si anume 1000.

Meteo:

Pentru a nu mai pierde vremea pe toate siteurile meteo, poti afla direct de pe Google starea vremii, din orice colt al lumii. Pentru asta trebuie sa cauti asa: weather numeoras. Exemplu: wheather Bucuresti, iar Google va arata informatii despre vreme, din Bucuresti.

Sunt mult mai multe astfel de trucuri pe care le puteti folosi pentru a castiga timp, dar si pentru a gasi informatia de care aveti nevoie. Lista intreaga cu Google Search Tips And Tricks o puteti gasi accesand In Culisele Cautarii Google.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *